Jongeren motiveren in de branche

 

Welke uitdagingen ervaren jongeren in de mobilteitstechniek? En waar lopen bedrijfseigenaren, leermeesters, docenten en BPV’ers op hun beurt tegenaan in de samenwerking met jongeren? 

Programmamanager Haydée van Turnhout (OOMT) heet jullie van harte welkom in deze kennissessie. Zij zal kort vertellen wat het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf voor jullie studenten kan betekenen. Daarna draagt zij het stokje over aan Anne Lisa Mudde en James Smith van Youngworks.
 
Onderzoeker Anne Lisa Mudde neemt jullie in vogelvlucht mee in de belangrijkste bevindingen uit onderzoeken die Youngworks uitvoerde voor OOMT. Waarom willen jongeren de branche verlaten? En waar loopt het soms mis in de samenwerking tussen mbo-mobiliteitsbedrijven-jongeren?
 
Aan de hand van herkenbare voorbeeldsituaties zoomt trainer James Smith vervolgens in het onderwerp motivatie. Wat hebben jongeren nodig om gemotiveerd te worden en te blijven voor werken en leren in de branche? We bieden concrete tools waarmee jij en je collega’s in de samenwerking met jongeren mee aan de slag kunnen.

We laten je ook graag kennismaken met de website: www.oomt.nl/vooruitkijkers. Deze site is laagdrempelig en gericht op jongeren die leren en werken tegelijk. Hier vinden studenten onderwerpen die hen bezighouden. Bijvoorbeeld ‘ik vind het lastig om iets met mijn leermeester te bespreken’ of ‘ik mag alleen simpele taken uitvoeren’. Doel van deze site is jongeren te ondersteunen bij twijfel of onzekerheden in hun werk. 

Sessieleiders
Anne Lisa Mudde en James Smith – Youngworks